Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сонячна електропідстанція

boryslavrada.gov.ua

Понеділок, 8 січня 2024, 10:17

У Бориславі на даху лікарні встановили сонячну електростанцію

сонячна електропідстанція

Вартість сонячнуої електростанції становить майже два мільйона гривень.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

На будівлі поліклінічного та терапевтичного відділень центральної міської лікарні Борислава встановили дахову гібридну сонячну електростанцію з загальною потужністю сонячних панелей у 30 кВт та запасом акумуляторного модуля у 40 кВт. 

Як наголосили у Бориславській міськраді, ця сонячна електростанція здатна згенерувати до 25 000 кВт електричної енергії в рік, що дасть можливість економити до 35% електричної енергії необхідної для функціонування будівлі.

Система СЕС складається з 52 модулей потужністю 540 Вт кожного, інвертора, блоку управління, 8 акумуляторів ємкістю по 5кВт кожного та системи захисту. 

"Ідея будівництва СЕС з’явилася пів року тому під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Засідання було виїзним, проводилось у Бориславі. В ньому взяло участь керівництво ПАТ "Укрнафта", що підтримало цю пропозицію та як результат профінансувала кошти в розмірі 1 млн грн для встановлення сонячних панелей на даху міської лікарні. Ще частину – 835 446,00 грн, було дофінансовано з міського бюджету" – йдеться у повідомленні.

Перед встановленням сонячної електростанції, за кошти міського бюджету Борислава відремонтували дах – загалом євро-руберойдом перекрили дах площею понад 750 кв.м та відремонтували парапети.

Нагадаємо, у грудні 2023 року стало відомо, що компанія ТОВ "Сонячна електростанція" отримає в оренду дві земельні ділянки на вул. Братів Лисиків у Бориславі, де збудує сонячну електростанцію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.