Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

встановлення рекорду

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 17:50

В Миколаєві встановили рекорд України зі збору відпрацьованих батарейок

встановлення рекорду

ПрАТ "Миколаївцемент" разом з мешканцями Миколаєва зібрали для утилізації 148 кілограм використаних батарейок.

Сьогодні ПрАТ "Миколаївцемент" (Група CRH)  встановило у Миколаєві національний еко-рекорд України зі збору відпрацьованих батарейок. Представник Національного реєстру рекордів зафіксував 148 кілограм батарейок. Подія відбулася в рамках проведення Дня відкритих дверей на ПрАТ "Миколаївцемент" на честь 20-річчя CRH в Україні.

Генеральний директор Правління ПрАТ "Миколаївцемент" Євген Полулєх розповів, що до рекорду готувалися досить тривалий час, а батарейки почали збирати ще з лютого.  За його словами рекорд є символічною акцією, яка мала на меті об’єднати та активізувати громаду, владу і бізнес району задля збереження клімату, захисту від забруднення довкілля та раціонального використання водних ресурсів. 

"До збору відпрацьованих батарейок долучалися як парцівники, так і громада. Встановлювали контейнери у різних локаціях і по мірі того, як вони наповнювалися, ми їх збирали і в таку урочисту нагоду вирішили їх здати і зробити реєстрацію рекорду" – розповів Євген Полулєх.

Він також зазначив, що компанія CRH передасть використані батарейки для вторинної переробки компаніям, які мають всі дозволи та ліцензії на утилізацію відходів згідно їх класів. Представник національного проекту "Книга рекордів України" Ігор Підчібій зазначив, що рекорди зі збору батарейок встанолювали вперше.

"Сьогодні ми зафіксували новий рекорд в категорії "Масові заходи", а саме найбільший збір батарейок для утилізації вагою 148 кілограмів" – повідомив Ігор Підчібій.

Він також додав, що 6 жовтня Одеський цементний завод компанії CRH встановлюватиме національний еко-рекорд зі збору пластмасових кришечок від ПЕТ-пляшок. А 4 жовтня  АТ "Подільський цемент" компанії CRH встановить національний рекорд з підйому цементу. На чолі з найсильнішим спортсменом України Василем Вірастюком підніматимуть 3,2 тонни цементу CRH в мішках на платформі.

На Дні відкритих дверей також були присутні міський голова Миколаєва Андрій Щебель, перший заступник голови Миколаївської районної адміністрації Ярослав Лкомський та голова Миколаївської районної ради Тарас Зубрицький, який нагородив подякою колектив заводу за всебічне сприяння соціально-економічного та культурного розвитку Миколаївського району та за постійну підтримку та надання спонсорських допомог. 

Крім цього гостям та дітям організували екскурсію на виробництво, освітні й екологічні майстер-класи, еко-лекції  та безліч розваг для дітей і дорослих, зокрема виступи дитячих колективів, конкурси і  лотерея, веселі аніматори та аквагрим. Всі учасники майстер-класів мали можливість взяти участь у лотереї і виграти екскурсію на двох  замками Львівщини.

Загалом за сприянням Миколаївцементу мешканці району за вісім років зібрали майже 290 кг відпрацьованих батарейок, тим самим зберегли від забруднення важкими металами приблизно 2 320 га/або 4 640 м³ води. Адже одна пальчикова батарейка забруднює 20 м² ґрунту глибиною 5 м, який на наступні 50 років стає непридатним для сільського господарства через високий вміст важких металів, або це є рівноцінним забрудненню 400 літрів води.

Додамо, завод «Миколаївцемент» у 2013 придбала група CRH, до складу якої також входять ПАТ «Подільський цемент» і ТОВ «Цемент».

CRH – це провідна міжнародна диверсифікована група компаній-виробників будівельних матеріалів. На її 3 800 підприємствах в 31 країні працює приблизно 87 000 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.