Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

прапор України

ФБ Козицького

Понеділок, 22 січня 2024, 09:18

У Львові встановили рекорд України з найбільшим державним прапором з 1448 підписами

прапор України

На прапорі зібрані побажаннями від військових та дітей, там зафіксували 1300 підписів школярів та 148 підписів військових.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Вчора, 21 січня, Львівщина відзначає День Соборності України та 105-ту річницю Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської народної республіки. З цієї нагоди на площі перед Львівською оперою провели перформанс "Мій найцінніший прапор".

Учні та ліцеїсти Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут урочисто внесли прапор України на площу. Синє полотно підписане тисячами побажань від дітей України, публічних людей, волонтерів, благодійників, освітян та культурних діячів. Жовте полотно - захисниками України на лінії фронту.

"Шлях найціннішого прапора був не простий, адже він проїхав тисячі кілометрів з військовими капеланами та волонтерами, пройшов окопи, блокпости, їздив у медичному евакуаційному автомобілі, загалом на сьогодні вже відвідав 30 бригад ЗСУ  і понад 20 міст України.  А також побував у Верховній Раді, де його підписав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний" – йдеться у повідомленні. 

Синє і жовте полотно зшиті в єдиний Прапор України з підписами.

Під час урочистостей відбулось встановлення рекорду України "Найбільший український прапор із побажаннями від військових та дітей, зібраних по всій Україні та лінії фронту". Рекорд зафіксували у кількості 1300 підписів школярів та 148 підписів військових.

Найбільший Державний прапор зберігатимуть у воєнно-історичному музеї Будинку Офіцерів, що на вулиці Театральній.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.