Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забудова вул. Б.Хмельницького

П'ятниця, 27 грудня 2019, 12:39

На вулиці Богдана Хмельницького у Львові збудують новий багатоповерховий житловий квартал

забудова вул. Б.Хмельницького

На території колишнього нафтомаслозаводу збудують 10 багатоповерхівок, висотою від 13,50 до 57,50 метрів.

Сьогодні, 27 грудня, виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ "БК "Приватбуд-Львів" багатофункційного комплексу нежитлових та житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, закладом перебування дітей дошкільного віку, трансформаторною підстанцією, даховою котельнею та підземною автостоянкою на вул. Б. Хмельницького, 207 у Львові зі знесенням існуючих споруд. 

Новий житловий комплекс зведуть на земельній ділянці, площею 4,4111 га, яка є комунальною власністю міста й призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 33%.

За словами представника забудовника, на вул. Б. Хмельницького, 207, що на території колишнього нафтомаслозаводу, вони планують знести існуючі будівлі та збудувати новий житловий квартал, який складатиметься із 10 будівель, висотою від 13,50 метрів до 57,50 метрів: 13,50 м, 15,30 м, 17,10 м, 21,00 м, 28,20 м, 32,20 м, 33,33 м, 35,10 м, 38,70 м, 57,50 м. У цей перелік входитимуть офісні будівлі та житлові будинки.

Крім цього, забудовник планує облаштувати підземний паркінг, а 20 грудня виконком уже дозволив йому звести на цій території 4-поверхову школу на 750 дітей та дитячий садочок. Тоді члени виконкому погодили ТзОВ "БК "Приватбуд-Львів" будівництво школи із садочком, однак рішення про дозвіл на зведення на цій території офісних центрів із житловими будинками перенесли на наступне, сьогоднішнє, засідання.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови, зона Ж-4 – зона багатоповерхової житлової забудови, зона Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до детального плану території у районі вул. Б. Хмельницького, вул. Промислової, вул. Равської, вул. Г. Діаманда, вул. Нафтової.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "БК "Приватбуд-Львів" зареєстроване з 2016 року в Івано-Франківську, займається організацією будівництва будівель. Керівником фірми є Ірина Бурлак, а власниками – мешканець смт. Єзупіль Івано-Франківської області Валерій Бурлак та Володимир Лучко з Яворова.

Розмір статутного капіталу підприємства становить 5 974 619,61 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.