Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на вул. Б.Хмельницького

П'ятниця, 20 грудня 2019, 14:52

На вулиці Богдана Хмельницького у Львові збудують нову школу на 750 учнів

школа на вул. Б.Хмельницького

На території колишнього нафтомаслозаводу збудують 4-поверхову школу на 750 дітей та дитячий садочок.

Сьогодні, 20 грудня, виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ "БК "Приватбуд-Львів" загальноосвітньої школи з дошкільним навчальним закладом на вул. Б. Хмельницького, 207 у м. Львові зі знесенням існуючих споруд. 

Нову школу з садочком зведуть на двох земельних ділянках, площею 0,8879 га та 0,5235 га, які є комунальною власністю міста й призначені для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 28%.

За словами представника забудовника, на вул. Б. Хмельницького, 207, що на території колишнього нафтомаслозаводу, вони планують знести існуючі будівлі та збудувати школу із дитячим садочком, а також новий житловий квартал. Члени виконкому погодили ТзОВ "БК "Приватбуд-Львів" будівництво школи із садочком, однак рішення про дозвіл на зведення на цій території офісних центрів із житловими будинками перенесли на наступне засідання.

Школу планують розпочати зводити вже через два місяці, у березні 2020 року. Її висота становитиме 17,2 метрів, вона матиме чотири поверхи й розрахована на 750 місць. 


Функціональне призначення земельних ділянок – зона Г-3-1 – зона
дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл відповідно до зонінгу Шевченківського району.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "БК "Приватбуд-Львів" зареєстроване з 2016 року в Івано-Франківську, займається організацією будівництва будівель. Керівником фірми є Ірина Бурлак, а власниками – мешканець смт. Єзупіль Івано-Франківської області Валерій Бурлак та Володимир Лучко з Яворова.

Розмір статутного капіталу підприємства становить 5 974 619,61 грн.

Нагадаємо, сьогодні виконком дозволив забудувати територію "Алмазінструменту", що на вул. Б. Хмельницького, 116. У новому житловому комплексі передбачено дитячий садок, підземний паркінг та більше 20-ти багатоповерхових житлових будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.