Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житловий комплекс

П'ятниця, 20 грудня 2019, 12:22

Територію Алмазінструменту забудують більше 20 багатоповерхівками

житловий комплекс

У новому комплексі передбачено дитячий садок, підземний паркінг та більше 20-ти багатоповерхових житлових будинків.

Сьогодні, 20 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ПАТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту" житлового комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, закладом перебування дітей дошкільного віку, підземною автостоянкою, даховою котельнею та трансформаторною підстанцією на вул. Б. Хмельницького, 116 у Львові зі знесенням існуючих споруд. 

 

Житловий квартал збудують на земельній ділянці площею 2,0526 га, яка перебуває в комунальній власності і призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 44%.

Новий житловий квартал складатиметься із 7 секцій будинків, висотою від  20,60 метрів до 26,8 метрів. Загалом планують збудувати більше 20 багатовоперхівок, висотою орієнтовно у 9-12 поверхів. У перших поверхах будинків передбачається розміщення магазинів та офісів.

Також у новому житловому кварталі облаштують дитячий садок, підземну автостоянку. Крім цього, прибудинкову території мають озеленити. Усі існуючі будівлі, які зараз знаходяться на проектованій території, знесуть. Зазначимо, що поруч із новим кварталом розташований горілчаний завод "Гетьман".

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-3 – зона квартирної житлової забудови відповідно до детального плану території у районі вул. Б. Хмельницького, вул. Волинської, вул. Промислової.

Нагадаємо, за даними порталу Youcontrol АТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту" зареєстроване понад 24 роки тому, а його керівником є Віктор Пушкарьов, який у 2014 році був директором департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, а у 2015 році займав посаду першого заступника міського голови Львова, а в 2017 році звільнений з роботи за згодою сторін. Бенефіціарним власником ПАТ "Алмазінструменту" є вриватне підприємство "Львівінтерсервіс", яке займається розробкою будівельних проетків, а його засновником якого є Ольга Мельник.

Згідно з проектом "Містечко Підзамче", яке забудовник оприлюднив на своєму сайті, відомо що зводитиме житловий квартал будівельна компанія "Ріел", якій у жовтні цього року міськрада Львова вже погодилабудівництво ще одного житлового кварталу на території заводу. Загалом компанія планує збудувати три житлові комплекси і назвати їх на честь історичних замкових будівель цього місця – Брама, Вежа і Форт. 

Нагадаємо, ще 20 червня цього року на сесії Львівської міськради депутати затвердили детальний план території району вул. Б.Хмельницького, вул. Волинської та вул. Промислової, згідно з яким на території колишнього львівського заводу з виробництва штучних алмазів зведуть житлово-офісний комплекс та дитячий садок.  

Варіанти пропонують фоторепортаж мандрівкою Підзамчем: з 1899 у 2015.А також дослідження розвитку Підзамча на тлі урбаністичних, політичних та історичних процесів останніх століть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.