Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Волинська, 9

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 18 жовтня 2019, 12:45

На території "Алмазінструменту" збудують житловий квартал з дитячим садочком

вул. Волинська, 9

У новому комплексі передбачено дитячий садок на 25 місць та підземний паркінг на майже 300 автомобілів. 

Сьогодні, 18 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ПАТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту" багатофункційного комплексу нежитлових та житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, закладом перебування дітей дошкільного віку, трансформаторною підстанцією, даховою котельнею та підземною автостоянкою на вул. Волинській, 9 у м. Львові зі знесенням існуючих споруд.

Житловий квартал збудують на земельній ділянці площею 2,1800 га, яка перебуває в комунальній власності і призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 36 %.

За словами представника забудовника у новому житловому кварталі облаштують дитячий садок на 25 місць. Загалом в будинках передбачають 331 квартиру та паркінг на 293 машиномісця. Крім цього прибудинкову території мають озеленити.

"В кожному нашому комплексі передбачено будівництво дошкільних навчальних закладів, в іншому нашому комплексі буде будівництво повноцінної школа, вона буде експерементальною. А в цих комлексах, де є можливість облаштувати багато озеленення. Ми виходили з критерії, що це буде багато зелені, багато простору і не буде автомобілів" – заявив представник забудовника.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-3-ІМО – зона квартирної житлової забудови відповідно до детального плану території у районі вул. Б. Хмельницького, вул. Волинської, вул. Промислової.

У Львівській міськраді встановили, що висота будинків не повинна перевищувати 27,10 м, а це орієнтовно 7 поверхів. Усі існуючі будівлі, які зараз знаходять на проектованій території, знесуть. Зазначимо, що поруч із новим кварталом розташований горілчаний завод "Гетьман".

За даними порталу Youcontrol АТ "Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту" зареєстроване понад 24 роки тому, а його керівником є Віктор Пушкарьов, який у 2014 році був директором департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, а у 2015 році займав посаду першого заступника міського голови Львова, а в 2017 році звільнений з роботи за згодою сторін.

Бенефіціарним власником ПАТ "Алмазінструменту" є вриватне підприємство "Львівінтерсервіс", яке займається розробкою будівельних проетків, а його засновником якого є Ольга Мельник.

Згідно з проектом "Містечко Підзамче", яке забудовник оприлюднив на своєму сайті, відомо що зводитиме житловий квартал будівельна компанія "Ріел". Також на сайті компанії "Ріел"вказано, що компанія планує звести у районі Підзамце три житлові комплекси і назве їх на честь історичних замкових будівель цього місця – Брама, Вежа і Форт. 

Нагадаємо, ще 20 червня цього року на сесії Львівської міськради депутати затвердили детальний план території району вул. Б.Хмельницького, вул. Волинської та вул. Промислової, згідно з яким на території колишнього львівського заводу з виробництва штучних алмазів зведуть житлово-офісний комплекс та дитячий садок.  

Варіанти пропонують фоторепортаж мандрівкою Підзамчем: з 1899 у 2015.А також дослідження розвитку Підзамча на тлі урбаністичних, політичних та історичних процесів останніх століть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.