Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ПАТ "Алмазінструмент"

Google maps

Четвер, 20 червня 2019, 15:24

У Львові дозволили забудувати територію "Алмазінструменту"

ПАТ "Алмазінструмент"

Депутати Львівської міськради дозволили будівництво житлового кварталу на місці колишнього Львівського заводу з виробництва штучних алмазів.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили детальний план території району вул. Б.Хмельницького, вул. Волинської та вул. Промислової, згідно з яким на території колишнього львівського заводу з виробництва штучних алмазів зведуть житлово-офісний комплекс та дитячий садок.  

"За" проголосували 40 депутатів Львівської міськради.

У Підзамче на місці Львівського заводу з виробництва штучних алмазів ПАТ "Алмазінструмент" орієнтовною площею 19 га, планують збудувати житлово-офісний комплекс висотою 4, 7 та 9 поверхів, в яких буде майже 900 квартир, дитячий садочок площею 2 га, торгово-розважальний центр, в якому розмістять близько 100 магазинів та 7 закладів харчування, апарт-готель, зони коворкінгу та підземний паркінг на 972 машиномісця. 

У міськраді вважають, що територія промпідприємства ПАТ "Алмазінструмент" використовується не за призначенням та перебуває в занедбаному стані, оскільки виробнича діяльність призупинена, окремі корпуси роздані під оренду, а основні перебувають в незадовільномі стані.

Зазначимо, що на території майбутнього кварталу, а також при вході розташовані пам’ятки архітектури місцевого значення, зокрема дві статуї левів. Крім того, квартал знаходиться в межах історичного ареалу міста. 

Також завод "Алмазінструмент" розташований на території колишньої фабрики Бачевського, що виробляла алкогольну продукцію. Більшість будівель звели ще на початку ХХ століття.

Варіанти пропонують фоторепортаж мандрівкою Підзамчем: з 1899 у 2015.А також дослідження розвитку Підзамча на тлі урбаністичних, політичних та історичних процесів останніх століть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.