Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

діти

Вівторок, 14 січня 2020, 12:45

З початку року на Львівщині виявли понад сотню безпритульних дітей

діти

Працівники служб у справах дітей виявили у Львівській обалсті 129 дітей без належної опіки батьків.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З початку року у Львівській області працівники служб у справах дітей спільно з представниками органів внутрішніх справ та соціальних служб провели 1169 профілактичних заходів і виявили 129 дітей без належної опіки батьків.

"Під час рейдів 94 дитини вилучили з вулиці, 35  – із сімей.  Щодо вікової категорії, то тринадцять дітей до 6 років, 59 дитини  –  від 6 до 14 років, 57 дитини –  від 14 до 17 років. Також  ми обстежили 2140 сім’ї і за неналежне виконання батьківських обов’язків попередили 1149 батьків та 253 батьків рекомендували притягнути до відповідальності"  – зазначив  начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

За його словами, у сім'ї повернули 43 дітей, до навчальних закладів – 28. У притулок влаштували 52 дитину, а до закладів охорони здоров'я – 6.

"Вцілому торік статус дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування отримали 387 осіб. Цю роботу продовжуватимемо і надалі і важливо, щоб мешканці при виявленні дитини без належної опіки батьків або коли є загроза життю повідомляли служби у справах дітей та працівників ювенальної превенції" – додав Володимир Лис.

Начальник сектору ювенальної превенції ГУ Національної поліції у Львівській області Віктор Новачук також зазначив, що за результатами рейдів на батьків, які недобросовісно виконують свої обов’язки, склали 1418 протоколів. Крім того притягнули до відповідальності 324 неповнолітніх, переважно за куріння, вживання спиртних напоїв тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.