Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Синюта

oblrada.lviv.ua

Середа, 15 січня 2020, 16:20

Головного лікаря Чорнобильської лікарні Андрія Синюту відсторонили з посади через відкати

Андрій Синюта

Керівник закладу отримував 10-15% відкатів від комерційний структур при закупівлі медичного обладнання.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Львівській області.

Нещодавно ми ознайомили громадськість, що Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану керівниками медичних закладів та комерційної структури Львівщини під час закупівель за бюджетні кошти медичних виробів та обладнання.

Станом на зараз, Галицьким судом ухвалено рішення про відсторонення Андрія Синюти головного лікаря КНП "Західноукраїнський спецалізований дитячий медичний центр" від посади керівника центру у зв’язку з підозрою у скоєнні кримінального злочину.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці систематично отримували від комерційних структур "відкати" у розмірі 10-15% за сприяння в укладанні вигідних контрактів. Угоди передбачали закупівлю вищевказаних товарів для медустанов за завищеними цінами.

Правоохоронці СБУ затримали посадовця медустанов в порядку статті 208 КПК України, після передачі в офісі фірми-постачальника чергового хабара у сумі 24 500 грн. Раніше оперативники спецслужби задокументували низку інших фактів отримання "відкатів" керівниками ряду медичних закладів регіону.

Зазначимо, Андрій Синюта є дитячим хірургом та головним лікарем КЗ Львівської обласної ради "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр". У квітні 2018 року його переобрали на цю посаду.

У 2017 році головний лікар Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Андрій Синюта задекларував 236 тис грн доходу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.