Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська міськрада

Четвер, 28 травня 2020, 15:00

У травні бюджет Львова недоотримає 170 мільйонів гривень

Львівська міськрада

У травні через карантин у зв'язку з коронавірусом дефіцит міського бюджету може становити 170 млн грн.

Про це сьогодні, 28 травня, під час розгляду питання про затвердження програми відновлення "Львів завтра", повідомила депутатка від Блоку Петра Порошенка Уляна Пак.

Розглядаючи програму відновлення Львова від наслідків запровадження карантину у місті через пандемію Covid-19 "Львів завтра", розроблену КУ "Інститут міста", Уляна Пак наголосила, що у ній немає жодної згадки про бюджет та про фінансово-економічний стан, у якому зараз перебуває місто.

"Чому немає жодного слова про бюджет? В квітні ми недоотримали 125 мільйонів, а в травні – понад 170 мільйонів. А що ми будемо з цим робити? А звідки ми будемо брати гроші? З яким стрічок ми не будемо знімати кошти, а з яких будемо? Можливо, дійсно, треба звернутися до Верховної ради, щоб вони нам дозволили реверсну дотацію залишити в місті" – наголосила Уляна Пак.

За її словами, в першу чергу потрібно зробити фінансово-економічні розрахунки для того, щоб визначитися у якій ситуації перебуває місто.

"Потрібно було зробити розрахунки, де ми зараз перебуваємо, що нам потрібно робити для того, щоб допомогти зберегти бізнес, зберегти наш бюджет від того, щоб він не переписувався після 15%-вого падіння" – додала Уляна Пак.

Депутати не проголосували за цю програму, її підтримали 20 депутатів, що є недостатнім для прийняття рішення.

Додамо, наприкінці листопада 2019 року депутати затвердили бюджет Львова на 2020 рік із такими показниками: доходи – 8 845 987 000 грн, видатки – 9 732 287 000 грн, профіцит бюджету – 1 365 161 000 грн, дефіцит – 2 265 161 000 грн, а резервний фонд міського бюджету – 70 000 000 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.