Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мінімальна зарплата

glavcom.ua

Вівторок, 25 серпня 2020, 13:08

З вересня в Україні зросте мінімальна зарплата

мінімальна зарплата

Верховна Рада підтримала законопроект Зеленського про підвищення мінімальної зарплати в Україні.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 25 серпня, Верховна Рада прийняла законопроект №3963 авторства президента Володимира Зеленського про підвищення мінімальної зарплати в Україні.

Згідно із законопроектом, мінімалку повинні підвищити на 5,9% – до 5000 грн з 1 вересня цього року.

Також збільшуються видатки на підвищення розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. Його розмір складе 2225 грн (підвищення складе 5,86%).

Додаткові витрати на оплату праці у зв'язку з підвищенням розмірів мінімальної зарплати та посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС будуть забезпечені завдяки економії витрат за бюджетною програмою "Обслуговування державного боргу". Ця сума складе 3,5 млрд грн. Вона виникла у зв'язку з відхиленням фактичного курсу національної валюти по відношенню до іноземних валют у порівнянні з прогнозними курсом.

Крім того, будуть збільшені і планові податкові надходження на 541,3 млн грн, у тому числі з податку та збору на доходи фізичних осіб – на 461,3 млн грн і податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування– на 80 млн грн.

"Загалом запропоновані зміни стимулюватимуть зростання споживчого попиту, забезпечать детінізацію «сірих» зарплат. Це дозволить підвищити надходження до бюджету Пенсійного фонду, зміцнити стабільність бюджетної та пенсійної системи, а також поліпшить захист трудових і соціальних прав громадян", – наголосив міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначимо, з 1 січня розмір мінімальної заробітної плати становить 4 723 гривні, а прожиткового мінімуму – 2 027 грн. У грудні 2019 року прожитковий мінімум становив 2 102 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.