Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Мінімальна заробітня плата

glavcom.uа

Понеділок, 31 серпня 2020, 10:15

Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної заробітньої плати

Мінімальна заробітня плата

Президент Володимир Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Президент України Володимир Зеленський  Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" № 822-ІХ, який парламент ухвалив на позачерговій сесії 25 серпня 2020 року.

Законопроєкт передбачає підвищення з 1 вересня цього року мінімальної зарплати до 5000 грн,  також збільшуються видатки на підвищення розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. Його розмір складе 2225 грн (підвищення складе 5,86%).

Таке підвищення мінімальної заробітньої плати є лише першим етапом. Впродовж 2021 року мінімальна заробітня плата має зрости до 6,5 тисяч гривень.

"Це ті кроки, які ми можемо зробити у напрямку достойного рівня життя українців. З підвищенням мінімальної заробітної плати зростуть і доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, вихователів, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, а також медиків", – зазначив Володимир Зеленський.

Додамо, 20 нардепів з Львівщини не голосували за закон Зеленського про підвищення мінімальної заробітньої плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.