Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

Управління СБУ у Львівській області

Середа, 13 жовтня 2021, 12:43

Керівництво одного з підприємств Укроборонпрому купувало неякісні запчастини до бронетехніки

СБУ

Організатори оборудки замовляли неякісні гусеничні стрічки до бронетехніки, а посадовці військового представництва Міноборони "закривали" на це очі.

Про це повідомила пресслужба Управління СБ України у Львівській області.

Служба безпеки України викрила корупційний механізм розтрати бюджетних коштів керівництвом одного з державних підприємств, яке входить до структури "Укроборонпрому".

Як встановили контррозвідники, організатори оборудки замовляли неякісні гусеничні стрічки до бронетехніки, які не відповідають технічним та якісним характеристикам, а посадовці військового представництва Міноборони "закривали" на це очі.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у приміщенні держпідприємства та у помешканнях фігурантів провадження відбулись слідчі дії.

Під час обшуків виявили документацію, яка підтверджує здійснення протиправної діяльності, та партію неякісних запчастин до бронетехніки. За попередньою оцінкою фахівців-експертів у військовій сфері, вони не відповідають вказаним у тендерній закупівлі вимогам.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності причетних осіб.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд скасував вирок за статтею про недостовірне декларування щодо колишнього директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа.

Додамо, у травні цього року ВАКС зобов'язав Романа Тимківа сплатити 51 тис грн штрафу за приховування квартири у Відні, компанії в Белізі. Загалом він приховав від декларування майна на 4,6 млн грн.

Ще у грудні 2019 року Роман Тимків визнав себе винним у приховуванні майна у декларації й заявив, що готовий сплатити штраф. Досудове розслідування щодо Тимківа завершили у кінці листопада минулого року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.