Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Тимків

Четвер, 28 листопада 2019, 12:20

Тимківа скерували до суду за квартирку у Відні

Роман Тимків

САП завершила розслідування щодо екс-директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування щодо колишнього керівинка Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа, якого підозрювали у недекларуванні доходів.

Зокрема, за даними слідчих, Тимків в електронних деклараціях за 2016-2018 роки не задекларував майна на 4,6 млн грн.

"Підозрюваний умисно не відобразив у щорічних деклараціях право користування квартирою у місті Відень (Австрія) вартістю 381 тисяч євро, що належить його дружині. Крім того посадовець "забув" вказати у деклараціях відомості про власну компанію, зареєстровану на території Белізу зі статутним капіталом 50 тисяч доларів" – йдеться у повідомленні САП.

Дії посадовця кваліфіковані за ст. 366-1 КК України, а матеріали справи скерують до суду.

Нагадаємо, у серпні 2018 року Укроборонпром звільнив Романа Тимківа з посади директора Львівського бронетанкового заводу через "неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки".

Крім цього, ще влітку 2017 року Тимків на підставі ухвали слідчого судді був відсторонений від виконання обов’язків директора заводу, що, у відповідності до норм законодавства, унеможливило його звільнення до закінчення строку дії відсторонення. Його відсторонили після того, як НАБУ затримало керівництво заводу за підозрою у корупційних діях. Тоді Тимків заперечив звинувачення НАБУ щодо розкрадання 28 млн грн державних коштів.

У червні 2018 року Міноборони України виграло у судовій справі проти Львівського бронетанкового заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.