Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Бронетанковий завод

П'ятниця, 14 липня 2017, 14:51

НАБУ затримало керівництво Львівського бронетанкового за корупцію

Бронетанковий завод

Розслідування детективи НАБУ розпочали торік наприкінці листопада, –затримано 5 осіб, серед яких двоє офіцерів ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Сьогодні детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів спеціальної антикорупційної прокуратури затримали низку посадових осіб Збройних сил України та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод" за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Також затримано засновника комерційної структури.

В ході досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що службові особи ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України у змові зі службовими особами ДП "Львівський бронетанковий завод", засновником ТОВ і за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 мільйонів гривень.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, що раніше використовувалися. До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані – у 2008-2009 рр. їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

Наразі затримано п’ятьох осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП "Львівський бронетанковий завод", також засновника ТОВ, задіяного у схемі.

Зазначимо, Роман Тимків очолив завод восени 2015 року. Його попередника Генеральна прокуратура запідозрила у привласненні понад 2 мільйонів гривень.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.