Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Тимків

Четвер, 12 вересня 2019, 14:07

Екс-керівник Львівського бронетанкового заводу заникав квартиру у Відні та фірму в Белізі

Роман Тимків

Екс-керівнику Львівського бронетанкового заводу Роману Тимківу повідомили про підозру у недекларуванні більше 4,6 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Сьогодні, 12 вересня 2019 року детективи НАБУ повідомили колишньому директору Львівського бронетанкового заводу про підозру у внесенні недостовірних відомостей в декларації. 

Зокрема, слідство встановило, що екс-посадовець у електронних деклараціях за 2016-2018 роки, поданих на сайті НАЗК, не зазначив інформацію про статки на близько 4,6 млн грн. Серед незадекларованого майна – квартира у Відні (Австрія) та відомості про компанію, зареєстровану в Белізі кінцевим бенефіціарним власником якої є колишній директор заводу Роман Тимків.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у серпні 2017 року. 

Нагадаємо, у серпні 2018 року Укроборонпром звільнив директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа через "неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки".

Ще влітку 2017 року Тимків на підставі ухвали слідчого судді був відсторонений від виконання обов’язків директора Львівського бронетанкового заводу, що, у відповідності до норм законодавства, унеможливило його звільнення до закінчення строку дії відсторонення. Його відсторонили після того, як НАБУ затримало керівництво заводу за підозрою у корупційних діях. Тоді Роман Тимків заперечив звинувачення НАБУ щодо розкрадання 28 млн грн державних коштів.

У червні 2018 року Міноборони України виграло у судовій справі проти Львівського бронетанкового заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.