Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Тимків

Середа, 19 липня 2017, 16:10

Тимків заперечує звинувачення НАБУ щодо розкрадання 28 млн грн державних коштів

Роман Тимків

Директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків вважає, що підприємство виконало свої зобов’язання перед Міністерством оборони України.

Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків, передає кореспондент Варіантів.

Роман Тимків, якого разом із ще чотирма особами підозрюють у розкраданні 28,5 млн грн держкоштів, сьогодні заявив, що Львівський бронетанковий завод повністю виконав своє зобов'язання перед Міноборони. Відтак не погоджується із підозрами правоохоронців.

"Наше підприємство виконало свої зобов’язання перед Міністерством оборони України. Я офіційно заявляю, що жодної змови, жодних дій, які спричинили би матеріальні збитки та шкоду державному бюджету, я не робив. Як і не робили члени моєї команди", – зазначив Роман Тимків.

Зазначимо, НАБУ підозрює директора Львівського бронетанкового заводу та його заступника Олега Ткаченка в організації корупційної схеми, за допомогою якої на підприємство замість нових двигунів для танків Т-72 закупили вживані. Таким чином держбюджет зазнав збитків на 28,5 млн грн.

"В Міністерстві оборони у грудні 2015 року був запит на можливість покупки. Ми з радістю відгукнулись, адже такі двигуни – це наша спеціалізація. Більше того, я дуже добре усвідомлював, що якщо ці гроші підуть назад у бюджет, то їх вже не повернеш. Тому враховуючи ситуацію в країні з АТО, на те, яку мізерну кількість техніки нам на той момент вдалося відремонтувати, а також знаючи, що такі двигуни нам пригодяться у ремонті, ми взяли участь у закупівлі", – розповів Роман Тимків.

За його словами, з Міністерства оборони на завод надійшло загалом 40 двигунів для танків Т-72, один із них був бракований, а ще три не відповідали технічним характеристикам, оскільки на держпідприємстві всі вони пройшли перевірку на спецобладнанні.

"Перевіривши на сертифікованому обладнанні нашого підприємства ці двигуни, ми відклали їх на відповідальне зберігання. Та після відкриття кримінального провадження було призначено додаткову перевірку, також вибірково один двигун розібрали і зафіксували всі параметри. Це все робили за присутності представників Міноборони, військової прокуратури, представника замовника – Державної військової прийомки", – пояснив Роман Тимків.

Втім у кого саме купували всі 40 двигунів, Роман Тимків не знає.

"Я не знаю, це є технічна робота. Згідно з формою, яка є у Міноборони, існує додаток до договору, де директор має чітко вказати акт прийому-передачі. От я його і передав", – додав Тимків.

Також він наголосив, що Львівський бронетанковий завод звернувся до Торгово-промислової палати щодо вартості таких двигунів на ринку.

"Вивчивши реальну ринкову ціну, Торгово-промислова палата дала висновок: двигуни куплені і доставлені в Міноборони за заниженою ціною, ніж була реальна ринкова ціна на той момент. Але всі вони є справні, повністю укомплектовані, з технічним паспортом, готові до виконання бойової задачі у будь-який момент. Після зняття арешту з цих двигунів, ми можемо їх у будь-коли вмонтувати їх у танки і відправляти на виконання бойових завдань із гарантійними зобов’язаннями", – підкреслив Роман Тимків.

За словами директора бронетанкового заводу, минулоріч за дозволом Міністерства оборони два такі двигуни працівники держпідприємства встановили на танки. Згодом їх передали у військо, зараз ці танки виконують бойову задачу без жодних претензій з боку Міноборони.

Нагадаємо, 14 липня НАБУ затримало низку посадових осіб Збройних сил України та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод" за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"). Також затримано засновника комерційної структури.

Всіх 5 осіб правоохоронці затримали у день, коли з візитом на Львівський бронетанковий завод приїжджав Петро Порошенко.

Після сплати застави у розмірі близько 2 млн грн Роман Тимків вийшов зі СІЗО. Станом на сьогодні він залишається очільником бронетанкового заводу, незважаючи на те, що концерн "Укроборонпром", якому підпорядковується держпідприємство, оприлюднив інформацію про відсторонення Тимківа від виконання своїх обов’язків на час проведення розслідування.

Додамо, Роман Тимків очолив Львівський бронетанковий завод восени 2015 року. Його попередника Генеральна прокуратура запідозрила у привласненні понад 2 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.