Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Тимків

П'ятниця, 8 травня 2020, 12:00

Танкіста Тимківа оштрафували на 50 тисяч за таємну квартиру у Відні

Роман Тимків

ВАКС зобов'язав Романа Тимківа сплатити 51 тис грн штрафу приховування квартири у Відні та компанії в Белізі.

Про це повідомив Вищий антикорупційний суд на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 7 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання вини між прокурором та колишнім директором ДП "Львівський бронетанковий завод" Романом Тимківом, який не задекларував майна на 4,6 млн грн у своїх деклараціях про доходи за 2016-2018 роки.

"Екс-директор не вніс у щорічну електронну декларацію за 2017 рік та декларацію перед звільненням та після звільнення за 2018 роки нерухоме майно, а саме: частину квартири, яка знаходиться у Відні (Австрія) та належить його дружині. Обвинувачений також не вніс дані про компанію зі статутним капіталом 51 тис доларів. Саме він є кінцевим бенефіціаром та контролером цієї компанії" – йдеться у повідомленні.

У ВАКС наголосили, що Тимків визнав свою вину та добровільно пішов на угоду із прокурором, тому суд призначив ек-директорові Львівського бронетанкового заводу штрафу у 3 000 неоподаткованих мінімумів громадян, що становить 51 тис грн, із позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов'язаною з управлінням, строком на 3 роки.

Нагадаємо, ще у грудні 2019 року Роман Тимків визнав себе винним у приховування майна у декларації й готовий сплатити штраф. Досудове розслідування щодо Тимківа завершили у кінці листопада минулого року. Його підозрювали у недекларуванні доходів. 

У своїй декларації про доходи він не вказав квартиру у Відні (Австрія) вартістю 381 тисяч євро, яка належить його дружині. Крім того, він не додав відомості про власну компанію, зареєстровану на території Белізу зі статутним капіталом понад 50 тисяч доларів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.