Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Тимків

Четвер, 19 листопада 2020, 15:01

Танкісту Тимківу дозволили мати незадекларовану квартиру у Відні

Роман Тимків

ВАКС скасував свій вирок проти Романа Тимківа за приховування квартири у Відні та компанії в Белізі.

Про це повідомляє Центр протидії корупції у Telegram. 

Вищий антикорупційний суд скасував вирок за статтею про недостовірне декларування щодо колишнього директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа.

"Раніше Антикорупційний суд засудив його до штрафу у 51 тисячу грн із забороною на три роки керувати державними підприємствами. Його визнали винним у недекларуванні за 2017 рік частки дружини на квартиру у Відні за 381 тис євро, а також компанії з Белізу. При цьому сам Тимків визнав свою вину на суді. Але кому це тепер цікаво" – йдеться у повідомленні.

ВАКС скасував свій вирок через те, що Конституційний суд скасував статтю про відповідальність за завідомо недостовірне декларування. 

У Євросоюзі вважають рішення Конституційного суду підставою для призупинення безвізу з Україною, а 30 жовтня активісти влаштували акцію протесту під Конституційним судом проти рішення суддів щодо неконституційності антикорупційних реформ.

Нагадаємо, у травні цього року ВАКС зобов'язавРомана Тимківа сплатити 51 тис грн штрафу за приховування квартири у Відні, компанії в Белізі. Загалом він приховав від декларування майна на 4,6 млн грн.

Ще у грудні 2019 року Роман Тимків визнав себе винним у приховуванні майна у декларації й заявив, що готовий сплатити штраф. Досудове розслідування щодо Тимківа завершили у кінці листопада минулого року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.