Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

безвізовий режим

Четвер, 29 жовтня 2020, 14:13

Євросоюз може скасувати безвіз для України через рішення КСУ щодо е-декларування

безвізовий режим

У Євросоюзі вважають рішення Конституційного суду підставою для призупинення безвізу з Україною.

Про це повідомляє Європейська правда.

Як йдеться у листі посла України при ЄС Миколи Точицького на адресу віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, у Європейському союзі стурбовані останніми рішеннями Конституційного суду щодо діяльності антикорупційних органів і воно може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.

"Як поки що неофіційно зазначають наші контакти, рішення Конституційного суду України No 13-р/2020, яке скасувало ключові антикорупційні повноваження НАЗК, кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, є достатньої підставою для початку запуску Європейською Комісією механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму", – йдеться у листі.

У листі наголошується, що  ухвалені КСУ та Окружним адміністративним судом Києва рішення щодо діяльності антикорупційних органів не залишилися поза увагою європейських партнерів та викликали стурбованість Європейської служби зовнішньої діяльності та Єврокомісії.

"З метою запобігання розвитку несприятливого сценарію, пропонували б у стислі строки створити робочу групу високого рівня із опрацювання змін до Конституції України, до якої б також увійшли представники Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, суддівського самоврядування, наукових кіл та громадянського суспільства", – йдеться у документі.

Нагадаємо, 27 жотня Конституційний суд визнав неконституційними низку положень антикорупційного законодавства. Через це рішення НАЗК закрило реєстр електронних декларацій та стало неможливим притягнення чиновників до відповідальності за корупційні правопорушення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.