Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека у Львові

Понеділок, 23 листопада 2020, 16:31

МОЗ планує запустити е-рецепти на антибіотики

аптека у Львові

Міністерство охорони здоров'я планує запровадити електронні рецепти на антибіотики до кінця 2021 року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні, 23 листопада, під час брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко, в Україні протягом року запустять електронні рецепти на антибіотики.

"Це дозволить МОЗ забезпечити раціональний відпуск і використання протимікробних лікарських засобів. У той же час ми розуміємо, що значна кількість аптек не має такої можливості приєднатися до відпуску ліків за електронним рецептом. Таким установам залишать можливість використовувати паперові рецепти", – пояснив Ігор Іващенко.

За його словами, цей проект запрацює до кінця 2021 року, а найближчим часом 9 000 аптек зможуть виписувати рецепт в електронній формі на понад 1 000 найменувань антибіотиків.

Зазначимо, для боротьби з коронавірусом в Україні вирішили запустити електронний рецепт і направлення на ПЛР. Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що протягом 2021-2023 років в Україні будуть впроваджуватися електронні рецепти на лікарські засоби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.