Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

аеропорт "Львів"

Вівторок, 5 січня 2021, 11:04

Аеропорт Львова завершив 2020 рік без збитків

аеропорт "Львів"

Аеропорт "Львів" у 2020 році обслужив 877,7 тисяч пасажирів та завершив рік без збитків.

Про це повідомляє Аvianews.com.

Як розповіла гендиректор ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького" Тетяна Романовська, підприємство у 2020 році обслужило 877,7 тисяч пасажирів, завершило рік без збитків і зберегло персонал.

"До кризи аеропорт показав рекордну динаміку зростання. І вона допомогла зберегти трафік навіть в умовах кризи. В результаті 2020 рік закінчили з показником майже 900 тисяч пасажирів, що краще за багатьох докризових років" – зазначила Романовська.

За її словами, в 2013 році підприємство обслужило 701 тисяч пасажирів, в 2016 році – 738 тисяч.

Також вона додала, що в умовах зменшення пасажирських перевезень, аеропорт збільшив обробку вантажів, які зараз до Львова перевозять як спеціальні літаки, так і пасажирські авіалайнери великої місткості у вантажних відсіках.

"Польська авіакомпанія LOT почала ставити на рейси Варшава-Львів широкофюзеляжні літаки Boeing 787, які доставляють посилки з Америки з перевантаженням в столиці Польщі" – пояснила Тетяна Романовська.

Зазначимо, найбільший пасажиропотік аеропорт Львів у 2020 році зафіксував у січні – 163,9 тисяч людей, найменший – у квітні, травні і червні – 300 пасажирів, 0 пасажирів і 3,4 тисяч пасажирів відповідно. У ці місяці авіаційний трафік в країні був практично зупинений в рамках карантинних заходів.

Найбільший показник в умовах пандемії підприємство показало в серпні 2020 року – 140,6 тисяч пасажирів.

Нагадаємо, у квітні 2020 року Романовська заявляла, що після запуску повноцінної роботи вони зможуть відновити лише 25% рейсів, які виконувалися до березня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.