Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аеропорт "Львів"

Понеділок, 13 квітня 2020, 12:00

Аеропорт Львів не зможе відновити усі рейси після завершення карантину

аеропорт "Львів"

Після запуску повноцінної роботи аеропорту можуть відновити лише 25% рейсів, які виконувалися до березня 2020 року.

Про це повідомляє Аvianews.com.

Як заявила гендиректор ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького" Тетяна Романовська, станом на зараз у аеропорті порушена робота, відтак після завершення карантину й запуску повноцінної роботи аеропорту очікується відновлення лише 25% рейсів, які виконувалися до березня 2020 року.

"Швидше за все, відразу польоти почнуть авіакомпанії, що мали великі обсяги пасажиропотоку – Wizz Air, Ryanair, SkyUp, МАУ, LOT, Turkish Airlines, Pegasus Airlines. Думаю, чартерні рейси відновляться з деякою затримкою, можливо, в серпні або вересні. До кінця літнього сезону польоти до нас припинили авіакомпанії Lufthansa Group. АairBaltic, яка успішно запустила рейси Рига-Львів в 2019 році, обіцяє повернутися до нас вже в 2021 році. Приблизно половина регулярних рейсів може відновитися до зими" – наголосила Тетяна Романовська.

За її словами, наразі аеропорт звернувся до уряду з проханням зменшити з 90% до 30% частку виплачуваних до державного бюджету дивідендів або відстрочили їх виплату до кінця року для того, щоб мати кошти на виплату зарплат працівникам.

Додамо, аеропорт зобов'язаний перераховувати в якості дивідендів державі 90% свого доходу.

"Незважаючи на те, що фактично з середини березня майже всі регулярні рейси були припинені, за 1 квартал 2020 роки ми отримали 34 млн грн чистого прибутку. До 20 травня ми повинні віддати 90% цієї суми до бюджету. Якщо її зменшать або відтермінують виплату, це дасть аеропорту можливість компенсувати найближчі витрати на зарплату в умовах простою" – пояснила Тетяна Романовська.

Нагадаємо, з 24 березня уряд вирішив закрити усі аеропорти, окрім "Борисполя". Тому під час карантину аеропорт "Львів" прийматиме лише чартерні рейси з українцями з-за кордону, 16 березня у аеропорті відмінили п'ять рейсів компанії Wizz Air та рейси до Відня Австрійських Авіаліній. 

Раніше Романовська наголошувала, що за два тижні карантину збитки аеропорту "Львів" можуть скласти від 25 до 30 млн грн.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.