Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

коронавірус в Україні

Середа, 25 березня 2020, 14:12

Шмигаль продовжив карантин до 24 квітня

коронавірус в Україні

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Про це рішення Кабміну повідомив сьогодні, 25 березня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засідання уряду.

Про це повідомляє Українська правда.

Режим надзвичайної ситуації запроваджується всій території України і, відповідно, карантин продовжується до 24 квітня.

"Станом на сьогодні, на 10 ранку, у 13-ти областях України і в місті Києві зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID 19. Статистика продовжує погіршуватися, тому сьогодні Кабінет міністрів розгляне питання запровадження надзвичайної ситуації на всій території України і переведення в режим надзвичайної ситуації єдиної державної системи цивільного захисту. Режим надзвичайної ситуації планується ввести на 30 днів. Відповідно, всі карантинні заходи також плануємо продовжити на 30 днів" – зазначив Шмигаль.

Також Денис Шмигаль закликав не плутати надзвичайну ситуацію та надзвичайний стан, оскільки надзвичайна ситуація не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

Рішення Кабінету міністрів України передбачає можливість продовжити ці заходи у разі необхідності. Водночас терміни можуть переглянути у зворотній бік, якщо протидія поширенню інфекції коронавірусу буде успішною.

Нагадаємо, що карантин в Україні запровадили з 12 березня (і до 3 квітня). У Львові ввели заборону на проведення масових заходів та закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.