Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Субота, 29 грудня 2012, 12:48

Оновлена виставка "Історія в гербах" відкривається у Львові

28 грудня у Львівському історичному музеї відкриється оновлена виставка «Історія в гербах».

 

Про це повідомила прес-служба музею.

Виставка розпочинається матеріалами, які розповідають про герб, як об’єкт вивчення геральдики, його зародження, історію розвитку та складові елементи тощо. У наступній частині представлено родові та особові герби людей пов’язаних з нашим краєм, розкрито розмаїття речей, на яких їх зображено. Багатьох відвідувачів, без сумніву, зацікавлять так звані ґмерки, відмітні символічні знаки міщанських родів. В оновленій експозиції окремою групою виділено герби духовенства. Міську геральдику на виставці репрезентує герб Львова. Тут унаочнено еволюцію міської символіки від найдавніших зображень до сьогодення. Окремим розділом представлено (в хронологічному порядку) герби держав, до складу яких входив Львів від заснування і до сьогодні, а також герби територіальних утворень, центром яких був Львів.

У збірці Львівського історичного музею зберігаються десятки тисяч геральдичних пам’яток, які представлені у кожній групі фондів Музею. На виставці „Історія в гербах“ заекспоновано понад 300 музейних предметів із зображеннями гербів, котрі історично пов’язані з нашим регіоном. Хронологічні межі створення цих пам’яток — XIІ—XXІ ст. Підчас реекспозиції уточнена атрибуція окремих експонатів, а виставку доповнили багато цікавих пам’яток. У процесі підготовки виставки в реставраційних майстернях Музею відреставровано або приведено до експозиційного вигляду близько 70 музейних предметів (реставратори Андрій Кузишин, Сергій Следзь, Марія Скоп). Для повнішого розкриття окремих підтем випозичені цікаві пам’ятки з приватних збірок (близько 20 одиниць).

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.