Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

facebook.com

Понеділок, 5 квітня 2021, 15:47

Мешканці Івано-Франківщини просять зупинити масову вирубка лісів у Карпатах

вирубка лісу

Мешканці двох сіл на Івано-Франківщині звернулися до Миколи Княжицького з проханням запобігти вирубці лісів.

Про це йдеться у зверненні мешканців сіл Пороги і Гута Богородчанського району Івано-Франківської області до народного депутата від фракції Європейська Солідарність Миколи Княжицького.

Мешканці сіл Гута та Пороги Івано-Франківської області надіслали колективне звернення до нардепа Миколи Княжицького щодо масової вирубки лісів навколо цих сіл.

"В Гутнянському лісництві в урочищі "Бистрий" та на горі "Погорілиць", "Дальня" була проведено масову вирубку деревини рідкісної породи – кедр, в об’ємі приблизно 200 кубометрів. Заповідна зона вказаної локації вже вирублено у повному обсязі. В урочищі "Княжий" та в урочищі "Чорний" вирублено рідкісну породу деревини модрини. Існують також ділянки лісу в яких існує наявність недорубів у вигляді компактних лісових ділянок, на яких рубка не розпочата, або у вигляді куртин, або окремих дерев. Підприємці відмовилися оформлювати такі залишки до комерційної розробки, бо вони призначені для самих лісничих та вищого керівництва лісгоспу" – йдеться у зверненні.

Також мешканці сіл наголошують, що лісники, які працюють у місцевих лісгоспах, не мають належної освіти в лісовій сфері, тому вони не розуміють як і де має проводитися відвід ділянок.

"Єгерське угіддя "Тирлич" було передане держлісгоспом в приватні руки без відома місцевих депутатів с. Гута. Зараз тут проводить рубки приватний підприємець, який побудував вишки для відстрілу тварин, що занесені в червону книгу. Такі розваги проводяться кожних вихідних. Найгіршим залишається те, що, жителі с. Гута та с. Пороги не мають можливості виписати дрова для обігріву будинку на зиму, тому що поліція, яка покриває чорний бізнес, щоб створювати робочий вигляд і подавати звіти, штрафує звичайних простих селян. Вищезазначені підприємці продають ці дрова людям за завищеними цінами" – йдеться у листі.

Саме тому мешканці сіл Гута та Пороги просять Княжицького "втрутитися у ситуацію, що склалася, та сприяти припинення подальшому здійсненню таких злочинних схем".                                           

                                               

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.