Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліси Львівщини

П'ятниця, 1 березня 2024, 15:40

Керівництво військового лісгоспу на Львівщині викрили у вирубці лісу на п'ять мільйонів гривень

ліси Львівщини

Директор та двоє посадовців військового лісгоспу організували схему незаконної вирубки лісу на майже 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомили про підозру директору одного з військових лісництв Львівщини, його заступнику та майстру лісу за організацію незаконної вирубки дерев.

"Підозрювані змовились та організували схему незаконних порубок та розкрадання деревини різних порід з лісових угідь у Яворівському районі на Львівщині. Встановлено, що вони відбирали певні породи дерев та вносили неправдиві дані про підстави для їх зрубу в офіційну документацію. Переважно розкрадали і продавали цінні породи: "дуб", "граб", "осика", "вільха", "бук", "береза". Упродовж 2022-2023 років під виглядом законної господарської діяльності посадовці отримували неправомірні матеріальні блага, які розподіляли між собою" – йдеться у повідомленні.

Загальна сума збитків, завданих державі, складає майже 5 мільйонів гривень.

Наразі усім трьом посадовцям обрали запобіжні заходи. Крім цього, директора і його заступника відсторонили від посад. 

Додамо, у серпні 2023 року аудитори виявили у Магерівському військовому лісгоспі, що на Львівщині, незаконні втрати на 810 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.