Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісгосп

Четвер, 3 серпня 2023, 10:33

Магерівський лісгосп незаконно втратив майже мільйон гривень доходу

лісгосп

Аудитори виявили у Магерівському військовому лісгоспі незаконні втрати на 810 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності ДП "Магерівський військовий лісгосп", що знаходиться на території Львівської області, з серпня 2019 року до березня 2023 року та виявила незаконні втрати на 810 тис. грн.

Зокрема, аудитори виявили, що майже 400 тис. грн лісгосп сплатив для покриття збитків, завданих державі іншим військовим лісокомбінатом, а ще 305 тис. грн було витрачено на утримання сторожів, які охороняли об’єкт, що не перебуває ні у власності лісгоспу, ні в оренді.

Також, як встановили аудитори, у лісгоспі не було якісно налагодженої претензійно-позовної роботи і своєчасного стягнення дебіторської заборгованості. Як результат, лісгосп недоотримав від боржників понад 105 тис. грн

"За допущені порушення посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності. Керівнику підприємства скеровано вимоги щодо усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передано правоохоронним органам" – наголосили у Держаудитслужбі.

Нагадаємо, впродовж січня-квітня цього року на Львівщині аудитори виявили порушення на понад 80 млн грн під час держзакупівель, а до ЄРДР внесли матеріали ревізій Держаудитслужби щодо 9 комунальних підприємств та управлінь Львова.

Додамо, на Львівщині в рамках лісової реформи з січня 2023 року розпочало роботу новостворене Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.