Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пресконференція

Середа, 12 травня 2021, 14:00

Відвідувачів Leopolis Jazz Fest безкоштовно тестуватимуть на коронавірус

пресконференція

На Leopolis Jazz Fest у Львові впровадять обмежувальні заходи, які можуть стати еталоном для проведення масових заходів в умовах карантину.

Про це сьогодні, 12 травня, під час пресконференції "Leopolis Jazz Fest 2021: проведення фестивалю з карантинними обмеженнями" повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який вийшов на відеозв’язок.

За словами Ляшка, Львівська область знаходиться у "жовтому" рівні епідемічної небезпеки, який передбачає дозвіл на проведення масових заходів з розрахунку 1 людина на 4 кв. м. на вулиці або 50 % заповненості залу. Однак під час проведення фестивалю Leopolis Jazz Fest організаторам можуть дозволити заповнити зал на 80%.

"Перевагу провакцинованим в доступі до фестивалю надавати зарано, оскільки провакциновані пріоритетно люди похилого віку. Тому застосовуватимуть експрес-тести на антиген при проході на територію заходу, так як це зробили в Британії і Німеччині" – розповів Віктор Ляшко.

Натомість виконавча директорка Leopolis Jazz Fest Наталія Горбачевська запевнила, що всіх відвідувачів фестивалю перед входом перевірятимуть на коронавірус за допомогою швидких тестів. 

"Цього року буде унікальний фестиваль за витратами з найменшою кількістю людей, які можуть фізично присутніми, тому що будуть сильні обмеження по кількості людей. Будемо всіх тестувати, і робити акцент на онлайн трансляції, щоб велика аудиторія могла долучитися онлайн" – наголосила Горбачевська.

Експрес-тести робитимуть безкоштовно, а витрати на тестування беруть на себе спонсори фестивалю – Київстар, Боржомі та Мастеркард. Зазначимо, осіб без тесту на фестиваль не пускатимуть.

Крім цього, цьогоріч, щоб потрапити в пікнікову зону, потрібно попередньо зареєструватися на сайті, придбати квиток за символічну ціну. Пройшовши безкоштовне тестування, людина отримає браслет і тоді зможе пройти в цю зону.

Наталія Горбачевська додала, що продаж квитків розпочнеться орієнтовно в другій половині травня, коли організатори допрацюють програму фестивалю.

Як зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, що вийшов на відеозв'язок, проведення Leopolis Jazz Fest дозволить Львову використати можливість стати головним містом джазу, оскільки ЮНЕСКО оголосило конкурс на обрання головного міста джазу в межах Міжнародного дня джазу в 2022 році.

Нагадаємо, джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest, який мав відбутися 25-29 червня 2020 року у Львові перенесли на рік, а на початку цього року Андрій Садовий розпорядився дозволили провести ТзОВ "Леополіс Джаз" з 24 до 28 червня Х Міжнародний джазовий фестиваль "Леополіс Джаз Фест". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.