Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Петрик

Четвер, 17 червня 2021, 11:12

Львівському пам’яткоохоронцю призначили більше 500 тисяч гривень застави

Василь Петрик

Суд обрав Василю Петрику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж двох місяців або заставу в понад 500 тисяч гривень.

Про це повідомив син Василя Петрика, Ілько Петрик на своїй Фейсбук-сторінці. 

Вчора, 16 червня, львівському пам’яткоохоронцю та новопризначеному начальникові обласного управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської ОДА Василю Петруку суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою упродовж двох місяців або заставу у 567 тисяч гривень.

Справу розглядали у Галицькому районному суді Львова, а Ілько Петрик повідомив про можливу упередженість судді.

"Також він (суддя, який розглядав справу − ред.) настільки, очевидно, був впевнений у результатах розгляду справи, що "не помітив", що одну із заяв про поруку подав депутат обласної ради Іван Щурко, а на суд прийшла його дружина, яка заяви не подавала, втім Радченко надав їй можливість висловитися щодо взяття на поруки. А в графіку розгляду справ в приміщенні суду відомостей про те, що буде розглядатися справа щодо Василя Петрика, взагалі не було зазначено" − розповів Ілько Петрик.

Нагадаємо, Василя Петрика підозрюють у привласненні понад одного мільйона гривень під час реставраційних робіт на території заповідника "Древній Звенигород". За словами Петрика, згідно із документами, на це місце мали завезти ґрунт, проте правоохоронці вважають, що насправді робіт не виконали, а гроші привласнили.

Додамо, у квітні цього року Василь Петрик очолив управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.