Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Петрик

Середа, 16 червня 2021, 12:49

Керівника управління охорони культурної спадщини ЛОДА підозрюють у привласненні більше мільйона гривень

Василь Петрик

Василю Петрику повідомили про підозру у привласненні більше мільйона гривень під час реставрації заповідника "Древній Звенигород".

Про це Василь Петрик повідомив на своїй Фейсбук-сторінці.

У п'ятницю, 11 червня, правоохоронці повідомили про підозру львівському пам’яткоохоронцю та новопризначеному начальнику обласного управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської ОДА Василю Петрику.

Його підозрюють у привласненні понад одного мільйона гривень під час реставраційних робіт на території заповідника "Древній Звенигород".

"Кримінальну справу відкрили через нібито порушення, які виникли під час реалізації проекту облаштування історико-культурного парку "Древній Звенигород". Цей проект 2018 року переміг на конкурсі проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Розпорядником коштів, відповідно до рішення департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, було ПП "Белзький мур", директором якого я був з 2013 по 2021 рік", – повідомив Василь Петрик.

За словами Петрика, згідно із документами, на це місце мали завезти ґрунт, проте  правоохоронці вважають, що насправді робіт не виконали, а гроші привласнили.

Нагадаємо, у квітні цього року Василь Петрик очолив управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.