Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Рава-Руська

Понеділок, 9 серпня 2021, 13:42

Мер Рава-Руської зупинив рішення ради про звільнення свого заступника

Рава-Руська

Міський голова Рава-Руської вважає що звільнення його заступника ставить під загрозу функціонування освіти, культури, медицини та соціальної сфери Рава-Руської громади.

Про це повідомила пресслужба Рава-Руської міської ради.

Міський голова Рава-Руської Іван Івануса своїм розпорядженням зупинив рішення №5 Рава-Руської міської ради від 3 серпня "Про звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів", яким визнали незадовільною роботу та звільнили з посади заступника міського голови Рава-Руської Мар'яна Свірнюка.

Натомість міський голова Рава-Руської вважає що звільнення його заступника ставить під загрозу функціонування освіти, культури, медицини та соціальної сфери Рава-Руської громади.

"Вважаю, що голосування за звільнення з посади Мар’яна Свірнюка є невиправданим, упередженим та необґрунтованим. Законодавство передбачає чіткі підстави для звільнення посадових осіб органу місцевого самоврядування. Однак таких у депутатів не було, тому вони вирішили діяти, виходячи зі суб’єктивного ставлення до Мар’яна Миколайовича, чим грубо порушили Закон.

Рішення щодо звільнення заступника міського голови ставить під загрозу функціонування освіти, культури, медицини та соціальної сфери Рава-Руської громади, робота яких, попри величезні труднощі, стала можливою, в першу чергу, саме завдяки діяльності Мар’яна Свірнюка, адже ці напрямки і є в його сфері відповідальності. Відтак я, відповідно до законодавство, призупинив дію цього рішення" − повідомив Іван Івануса.

Зазначимо, пропозиціями визнати незадовільною роботою та звільнити з посади Мар’яна Свірнюка проєкт рішення "Про звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів" доповнили на третьому засіданні ХІ сесії Рава-Руської міської ради 3 серпня з ініціативи голови фракції ВО "Свобода" Миколи Зінька. А відповідно до проєкту рішення №5, яке розглядали на першому засіданні ХІ сесії 14 липня роботу заступника міського голови Мар’яна Свірнюка пропонували взяти до уваги. Тоді депутати Рава-Руської міськради рішення не підтримали.

Нагадаємо, до Рава-Руської міськради обрали 26 депутатів від семи політичних партій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.