Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

П'ятниця, 13 серпня 2021, 12:55

У Львові проведуть всеукраїнський конкурс із запровадження у школах електронного журналу

школа у Львові

Для шкіл міста планують створити єдину електронну систему щоденників та журналів.

Сьогодні, 13 серпня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення провести у місті всеукраїнський відкритий конкурс на кращу електронну систему керування навчанням (електронний журнал/щоденник) для закладів загальної середньої освіти Львівської МТГ.

Як пояснила начальниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, на підставі проведеного конкурсу у всіх школах міста планують запровадити електронну систему щоденників та журналів, де розміщуватиметься необхідна інформація про учнів і вчителів, що допоможе при організації дистанційного навчання.

"У Львові вже є 10 шкіл, в яких вже працює система електронного щоденника. Пілотно долучилось ще 15 закладів освіти" – додала Довганик.

Основними критеріями до цієї електронної програми є:

- наявність навчання для користувачів: для адміністратора, керівника
закладу освіти, вчителів, батьків, опікунів чи довірених осіб та учнів та інше;

- відображення складу класів і груп;

- можливість створення та коригування розкладу уроків на семестр:
перелік предметів, дні їх проведення, закріплені за ними вчителі;

- розклад дзвінків: створення та коригування;

- контроль знань та оцінювання: можливості виставлення поточних, тематичних, контрольних, семестрових та інших оцінок учням;

- можливості проставлення відміток про відвідуваність учнями освітнього закладу: присутність, відсутність, причини відсутності;

- домашні, самостійні та контрольні завдання: можливість для вчителя описати завдання, призначити дату контролю, можливість вкласти файли із завданнями, а саме графічні зображення, текстові документи, файли презентацій посилання на сторонні веб-ресурси та інше;

- можливість для учня викласти результати виконання завдання;

- інформація про наявну кількість підключених до системи абонентів
(закладів загальної середньої освіти) станом на день подачі документів на
конкурс: всього в Україні та у Львівській міській територіальній громаді зокрема;

- можливості одночасної підтримки щонайменше 127 закладів загальної середньої освіти, з них близько 90 тисяч учнів, 8 тисяч вчителів, 180 тисяч батьків, опікунів або довірених осіб.

Заявки для участі у конкурсі прийматимуть впродовж 30 днів, починаючи від сьогодні, а потім переможців обиратиме конкурсна комісія, до складу якої входять: перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна, начальниця управління освіти міськради Зоряна Довганик, депутатка міської ради Вікторія Христенко, депутат міської ради Олекса Возняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.