Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівська залізниця

Понеділок, 30 серпня 2021, 10:40

Два нові пасажирські вагони курсуватимуть на маршруті Маріуполь-Львів

Львівська залізниця

Укрзалізниця презентувала перші два пасажирські вагони, які придбані за кошти держбюджету.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

З 27 по 29 серпня на виставці рухомого складу, що відбулася в Києві на першій платформі станції Київ-Пасажирський, Укрзалізниця презентувала перші два пасажирські вагони, які придбані за кошти державного бюджету. Вони курсуватимуть на маршруті Маріуполь-Львів.

Вагони виготовили на ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" на замовлення Укрзалізниці за кошти державного бюджету України. Перші два вагони планується запустити на рейсі № 69/70 Маріуполь − Львів.

У нових вагонах відсутні нижні рундуки, під полицею залишили місце для багажу, а обшивка полиць виготовлена зі зносостійких матеріалів. У кожному купе встановлені чотири розетки з двома USB-портами. Крім того, у кожному вагоні в одній із вбиралень встановлений стіл для пеленання. У всіх купе та вбиральнях встановлені кнопки виклику провідника та система сигналізації: на ніч двері фіксуються кнопкою блокування, і при відкритті дверей відповідний сигнал надходить до купе провідника.

Зазначимо, відповідно до контракту завод має передати ще 10 нових пасажирських вагонів до кінця поточного року, а ще 90 вагонів − до липня 2022 року. Згодом усі 100 нових вагонів будуть використані на довгих магістральних маршрутах соціального значення.

У рамках договору Крюківський вагонобудівний завод має побудувати та поставити Укрзалізниці 51 купейний вагон, 12 вагонів СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда. Всього у 2021 році у бюджеті України передбачено виділення 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.

Нагадаємо, Укрзалізниця продовжила маршрут дизель-поїзда № 807/808 Ківерці – Івано-Франківськ до Коломиї.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.