Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стипендія

Четвер, 2 вересня 2021, 12:06

В Україні збільшили стипендію для студентів

стипендія

Уряд підвищить стипендії студентам профтехів, училищ та університетів.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Вчора, 1 вересня, на своєму засіданні Кабінету міністрів прийняв рішення про підвищення стипендії для студентів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Зокрема, у закладах профтехосвіти стипендії будуть збільшені у 2,5 рази, а студенти вишів отримають підвищення щонайменше у 1,5 рази.

Стипендії зростуть з 1 січня 2022 року.

"Останнє підвищення розмірів академічних стипендій було в листопаді 2017 року, тому назріла нагальна необхідність підвищення соціального захисту учнівської та студентської молоді" – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше розмір мінімальної академічної стипендії у 2020 році становив: для учнів ВПУ 490 гривень, для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації – 980 гривень, для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації – 1300 гривень.

Додамо, з 2016 року уряд затвердив виплату академічних та соціальних стипендій студентам згідно із якою з 2017 року стипендію отримували не всі студенти, а ті, що зайняли високі місця в рейтингу складеному ВНЗ. А студентам із малозабезпечених сімей та дітям учасників АТО призначили соціальну стипендію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.