Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

університет Франка

Середа, 28 грудня 2016, 16:39

З 2017 року стипендії становитимуть 1100 гривень

університет Франка

Уряд затвердив виплату академічних стипендій студентам.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні на засіданні уряд затвердив виплату академічних стипендій студентам вищих навчальних закладів на підставі рейтингу та мінімальну стипендію на рівні 1,1 тис. грн із 2017 року.

Як наголосив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, підставою для формування рейтингу буде успішність студентів, хоча враховуватимуться й інші чинники.

За його словами, мінімальний розмір стипендії становитиме 1,1 тис грн, підвищеної – 1,6 тис грн. Також для окремих важливих спеціальностей розміри стипендій буде підвищено, зокрема, для математики, інформатики, природничих наук, деяких інженерних спеціальностей – 1,4 тис грн, а підвищена – 2,36 тис грн.

Нагадаємо, з 2017 року стипендію отримуватимуть не всі студенти, а ті, що зайняли високі місця в рейтингу, складеному ВНЗ, відтак у жовтні львівські студенти вимагали в уряду залишити їм гарантовані законом стипендії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.