Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тетяна Шевченко

Фб Тетяни Шевченко

Понеділок, 13 вересня 2021, 12:52

Європейська Солідарність зекономила львів'янам чималі кошти завдяки ініціативі щодо зниження лізингових ставок

Тетяна Шевченко

З ініціативи депутатки ЄС Тетяни Шевченко бюджет розвитку Львова зекономив сотні тисяч гривень на зменшенні відсоткових ставок у лізингових угодах для шести комунальних підприємств.

Про це повідомила пресслужба фракції ЄС у Львівській міськраді.

"Такий висновок можна зробити на підставі аналізу офіційної відповіді, яку отримала депутатка від департаменту економічного розвитку Львівської міськради, адже банк зменшив відсотки у лізингових договорам для шести з дев'яти комунальних підприємств Львова" – йдеться у повідомленні.  

Внаслідок цього лише у випадку КП АТП-1 банк відсоткову ставку з вересня зменшить на 1%, а отже  економія  за два місяці складе 946 000 грн, (договір лізингу закінчується у листопаді 2021 року). У випадку інших п'яти КП відсоткову ставку було зменшено на два і більше відсотків. Ще для трьох комунальних підприємств банк залишив чинну ставку, адже її зменшення не передбачено умовами договору.

"Можемо лише уявити, якими значними були б суми економії для бюджету міста Львова, якби комунальні підприємства звернулися раніше до банку з проханням про зменшення лізингових ставок. Тому добре, що сталися такі зміни, оскільки це величезна економія для нашого бюджету розвитку міста Львова. І саме бюджет розвитку це ті кошти, за які ремонтують дахи, будинки, роблять майданчики тощо. Тобто це ті кошти, за які будується комфорт для мешканців. І їх могло б бути більше ще у казні, якби вчасна була реакція міських ЛКП та виконавчої влади Львова" – зазначає Тетяна Шевченко.

Нагадаємо, що у червні депутатка Львівської міської ради від Європейської солідарності Тетяна Шевченко звернулися до міського голови Львова з пропозицією, щоб виконавчі органи влади подали запити щодо зменшення ставок в усіх лізингових угодах усіх комунальних підприємствах міста Львова.

"Ми маємо комунальні підприємства АТП-1, Львівводоканал, Львівелектротранс, Ратуша-сервіс, клінічні міські лікарні, ШРП та інші. Майже кожне комунальне підприємство у нас має лізингової угоди з банком, ставки відсотків були й 20%, і 19%, і 18% – і це дуже великі кошти для міста Львова", – пояснила тоді свою ініціативу Тетяна Шевченко.

Міський голова дав доручення Департаменту економічного розвитку вказівку звернутися у банк та ініціювати зменшення лізингових ставок. Однак   керівники комунальних підприємств листів так і не написали тоді у банк.

Шевченко повторно у липні звернулася у Департамент економічного розвитку та отримала відповідь, що всі листи з проханням зменшити лізингову виставку для комунальних підприємств міста Львова – розіслали.

Минулого тижня депутатка отримала офіційну відповідь про те, що банк, отримавши звіти комунальних підприємств, переглянув та зменшив лізингові ставки для кожного з них настільки, наскільки це було можливо.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.