Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 22 вересня 2021, 16:38

У Львові визначилися із кольоровою гамою та орнаментом алеї-вишиванки

Львів

Алею від Стрийського автовокзалу до перехрестя Стрийська-Наукова викладуть українськими кольоровими орнаментами.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

У Сихівській районній адміністрації відбулася робоча група щодо реконструкції алеї від Стрийського автовокзалу до перехрестя Стрийська-Наукова за участі представників РА, управління архітектури Львівської міськради, проєктантів, депутатів та місцевих мешканців.

Учасники зустрічі обговорили проєкт, сумісність робіт із наявними комунікаціями поблизу алеї, вуличні меблі, а також зовнішній вигляд та кольори плитки на алеї.

"Ми дійшли згоди щодо того, що український кольоровий орнамент мав би бути на більшій частині цієї алеї, а також що її мали б використовувати як місце під різні мистецькі заходи. Світильники, вуличні меблі вже обрані, залишилось зараз остаточно викристалізувати стилістично близький українській культурі вигляд алеї" – наголосив депутат Львівської міської ради від ЄС Володимир Гой.

За його словами, також було вирішено зробити алею такою, щоб там могли проходити мистецькі події, свята, митці могли виставляти для огляду свої інсталяції та мистецькі твори.

До виготовлення візуальної частини проєкту долучаться спеціалісти з Управління архітектури ЛМР.

Нагадаємо, цьогоріч планують розпочати реконcтрукцію алеї від Стрийського автовокзалу до перехрестя Стрийська-Наукова. На проєкт виділили з бюджету Львова 2,5 мільйона гривень. Замовником реконструкції алеї є Сихівська РА.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.