Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

lviv.gp.gov.ua

П'ятниця, 8 жовтня 2021, 10:25

Керівництво Золочівського лісгоспу викрили на незаконній вирубці лісу

вирубка дерев

Посадовці лісгоспу і місцеві підприємці незаконно вирубали ліс на понад 2,5 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці повідомили про підозру 9 учасникам організованої групи у незаконній порубці лісу та перевищенні влади (ч.3 ст.28, ч.4 ст.246, ч.3 ст.365 КК України).

За даними слідства, організатори – керівник одного із лісництв державного підприємства "Золочівське лісомисливське господарство" та місцевий підприємець спільно з іншими службовцями лісництва, фізичною-особою підприємцем та водієм займалися незаконною вирубкою лісу на території лісництва у Бродівському районі.

"Під час санітарної порубки вирубувалася більша кількість дерев, аніж передбачалася лісорубним квитком, а також здійснювалася незаконна порубка без відповідних дозвільних документів у віддалених точках лісництва. Лише у квітні-серпні поточного року внаслідок порубок понад 300 дерев заподіяно шкоду на суму понад 2,5 млн грн" – наголосили у прокуратурі.

Наразі тривають слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання злочинцям запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення посадових осіб від займаних посад.

Нагадаємо, у вересні викрили масштабну схему вирубки дерев на території Яворівського природного парку.

Додамо, у 2020 році на території Львівської області загинули 622 га лісів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.