Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 4 листопада 2021, 15:31

Нардепи призначили двох нових міністрів

нардепи з Львівщини

Верховна Рада призначила нових міністра економіки та міністра стратегічних галузей.

Сьогодні, 4 листопада, Верховна Рада призначила Юлію Свириденко на посаду першої віце-прем’єрки-міністерки економіки та Павла Рябікіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей.

"За" їхню відставку проголосували 256 та 237 та народних депутатів відповідно.

Юлія Свириденко замінила на цій посаді Олексія Любченка, який пропрацював міністром економіки лише п'ять місяців. До призначення була заступницею очільника Офісу Президента Андрія Єрмака, займалася економічними питаннями, зв'язками з інвесторами. Крім того, з грудня 2020 року Свириденко очолює створену президентом Володимиром Зеленським Раду зі сприяння бізнесу.

Павло Рябікін з листопада 2020 року очолював Держмитницю, з березня 2017 року працював гендиректором аеропорту "Бориспіль". Він тричі був нардепом: у 2000-2002 роках та 2002-2005 роках як безпартійний, у 2012-2014 роках – від Удару. У 2014-2015 роках працював заступником голови Київської міської державної адміністрації.

Попередником Рябікіна був Олег Уруський, який очолив Міністерство стратегічних галузей України у липні 2020 року. 

Додамо, Денис Шмигаль очолив уряд 4 березня 2020 року, замінив на цій посади Олексія Гончарука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.