Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Таран

mil.in.ua

Середа, 3 листопада 2021, 14:33

Нардепи звільнили Тарана та ще двох міністрів

Андрій Таран

Верховна Рада відправила у відставку міністра екології, міністра стратегічних галузей та міністра оборони.

Сьогодні, 3 листопада, Верховна Рада звільнила міністра екології Романа Абрамовського, міністра оборони Андрія Тарана та міністра стратегічних галузей Олега Уруського

"За" їхню відставку проголосували 322341 та 342 народних депутатів відповідно.

Абрамовський став міністром захисту довкілля та природних ресурсів у червні 2020 року. До цього він займав посаду заступника очільника цього міністерства. Зазначимо, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів утворили в Україні в кінці травня 2020 року.

Наразі новим керівником Міндовкілля може стати нинішній заступник міністра Романа Абрамовського з питань цифрових трансформацій Руслан Стрілець. 

Верховна Рада призначила Андрія Тарана міністром оборони у березні 2020 року, коли затверджувала новий склад уряду. Його кандидатуру запропонував президент Володимир Зеленськмий. У 2011-2014 роках Андрій Таран був представником Міністерства оборони при Представництві України при ООН, у 2015 році зайняв посаду першого заступника командувача Сухопутних військ Збройних сил України.

Натомість Олег Уруський очолив Міністерство стратегічних галузей України у липні 2020 року. У 2005-2006 роках він був першим заступником міністра промислової політики в уряді Юлії Тимошенко, у 2014 році обіймав посаду заступника гендиректора "Укроборонпрому", а у 2015 році – голови Державного космічного агентства. Після цього зайнявся бізнесом.

Додамо, Денис Шмигаль очолив уряд 4 березня 2020 року, замінив на цій посади Олексія Гончарука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.