Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

micto.cz

Четвер, 24 січня 2013, 14:48

Книгу про львівську мистецьку тусовку 90-х презентують у Львові

30 січня, о 19:00 у арт-кафе «Квартира 35» (Львів, вул.Вірменька, 35, «Дзиґа», 2-ий поверх) відбудеться презентація роману Оксани Форостини «Duty Free».

 

Це перша книга нинішнього заступника редактора часопису «Критика» та колишнього прес-секретаря МО «Дзиґа» Оксани Форостини. Вона про реальних людей, про реальні події, які творилися у Львові в 90-х, зокрема навколо місця, де відбудеться презентація.

"Українська атмосфера дев'яностих-нульових і середовище більш-менш мистецького Львова, пропущені через "очуднену" призму свідомості американського напівукраїнця Елайджи. Наскільки болісним чи, навпаки, комічними виявляються його прозріння від зіткнення уявної України з реальною (як то з найсмачнішими товарами в duty free)? Відповідь на це запитання призначена винятково для дорослої аудиторії".

Олександр Бойченко

"Оксана не хоче, щоб роман називали суто львівським. Бо історія розвивається і в Києві, і у Львові, і в Франківську, і в Тернополі, і в Чикаго. Приміром, у Тернополі з'являється не менш колоритний персонаж Назар Степанович, жирові складки якого заледве поміщаються в його "лексус"..

Ірена Карпа, письменник

"Був вражений якісною манерою письма. Це приклад жіночої інтелектуальної прози. Але книга хитро написана від імені чоловіка".

Юрій Іздрик, письменник

"Duty Free" призначений винятково для мандрів. На будь-які відстані і з будь-якою метою.Про цілісність сюжету поки що нічого не скажу. Очевидними є декілька речей. Це роман із цікавими міркуваннями про життя в Україні та за кордоном, про життя дітей діаспорян. А ще – про втрачене покоління митців межі 1980-1990-х, про кризу свідомості після краху СРСР та інші цікаві речі".

Ірина Славінська, телеведуча ТВі, літературний оглядач

"Ну що, пацани, вставили вам?"

Марек, один з персонажів[книги, реальна особистість

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.