Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

поїзд Львів – Ясіня

railway.lviv.ua

Вівторок, 28 грудня 2021, 14:05

Укрзалізниця запустила швидкісний поїзд Львів – Ясіня

поїзд Львів – Ясіня

Укрзалізниця підписала PSO-меморандум зі Львівською ОДА та Львівською облрадою на курсування дизель-поїзда Львів – Ясіня.

Про це повідомляє Львівська залізниця.

У суботу, 25 грудня в рамках проєкту Public Service Obligation (PSO) у пасажирських перевезеннях, АТ "Укрзалізниця" підписало меморандум з Львівською ОДА та Львівською облрадою відповідно до якого залізниця запустила сучасний дизель-поїзд Львів – Ясіня – Львів.

Натомість місцева влада має компенсувати Укрзалізниці щонайменше 3 млн грн на рік за організацію пасажирських перевезень у регіоні.

В Укрзалізниці наголосили, що це вже 5 меморандум, підписаний у рамках реалізації пілотного проєкту PSO. Раніше аналогічні домовленості було підписано з місцевою владою Одеської, Харківської, Луганської та Сумської областей. Загалом області мають компенсувати АТ "Укрзалізниці" щонайменше 15 млн грн на рік витрат на організацію пасажирських перевезень.

"Над впровадженням PSO активно працюють консультанти Deutsche Bahn Engineering & Consulting. Німецькі фахівці опрацьовують оптимальну модель PSO для України та механізм його впровадження, зокрема маршрути, на яких насамперед буде впроваджуватися нова модель організації соціально важливих пасажирських залізничних маршрутів, та джерела їх фінансування" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Public Service Obligation (PSO) – модель замовлення транспортних послуг, при якій держава або місцева влада оплачують перевізнику вартість соціально важливих маршрутів. Такий механізм впроваджено у Німеччині, Нідерландах, Латвії, Болгарії, Чеській Республіці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.