Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

mycity.mk.ua

П'ятниця, 25 січня 2013, 18:20

Фермерські господарства Львівщини незаконно розміщують відходи

Фермерські господарства Львівської області ігнорують природоохоронне законодавство, незаконно розміщуючи відходи. 

Про це Варіанти повідомило Державне управління ОНПС в Львівській області.

За інформацією Держуправління, станом на 25 січня 2013 року з питанням погодження лімітів на утворення та розміщення відходів звернулось та отримало дозволи лише  4 з 993 фермерських господарств, які діють на території області.

Усі інші тваринницькі та птахівницькі господарства здійснюють безлімітне (безконтрольне) розміщення відходів, що є порушенням ст. 32 та ст. 42 Закону України «Про відходи» та тягне за собою цивільну, адміністративну чи кримінальну відповідальності.

Згідно зі статистичними даними, які наводить Держуправління, одна молочна ферма з 100 дійними коровами дає приблизно 14 т твердих відходів у добу; один комплекс із відгодівлі на 10 тис. голів великої рогатої худоби впродовж доби може утворити 260 т відходів.

Великі обсяги відходів продукують і птахівницькі підприємства: на птахофабриці з продуктивністю 1 млн. яєць щодоби утворюється близько 50 т відходів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.