Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Правові можливості громад та доступ до медіації

Понеділок, 24 січня 2022, 10:17

Освітній ресурсний центр презентує результати дослідження про правові можливості та доступ до медіації громад Львівського район

Правові можливості громад та доступ до медіації

Конференція «Правові можливості громад та доступ до медіації»  відбудеться у Львові 25 січня, у вівторок, в готелі Львів.

На конференції «Правові можливості громад та доступ до медіації» планується представити  підсумки реалізації проекту «Підвищення правової спроможності ОТГ Львівського району та сприяння у впровадженні практик альтернативного вирішення правових спорів».

Аналітичні висновки проекту дозволяють краще зрозуміти правові потреби в громадах, віднайти механізми їхнього вирішення у правовий спосіб та сприятиме формуванню культури мирного врегулювання спорів через медіацію, - зазначили організатори конференції.

Нагадаємо, у межах проекту громадська організація "Освітній ресурсний центр" розробила  Карту правових потреб мешканців територіальних громад Львівського району. В основу карти покладено результати комплексного дослідження: моніторингу правових потреб, опитування мешканців громад, аналізу звернень з правових питань.

Окрім моніторингу правових потреб у Городоцькій, Перемишлянській, Пустомитівській, Рава-Руській, Солонківській, Куликівській та Бібрській територіальних громадах  Львівського району у межах проєкту також були проведені  семінари для посадовців та лідерів громад з роз'яснення питань, які пов'язані з організацією надання безоплатної правової допомоги в громадах та практики альтернативного позасудового вирішення правових спорів, тренінги для мешканців громад щодо розв'язання своїх проблем у правовий спосіб, консультування мешканців з правових питань.

Проєкт «Підвищення правової спроможності ОТГ Львівського району та сприяння у впровадженні практик альтернативного вирішення правових спорів» націлений на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад Львівського району, доступності безоплатної правової допомоги для мешканців віддалених громад, поширення практики альтернативного позасудового вирішення правових спорів, налагодження ефективної взаємодії місцевих органів влади, юристів з медіаторами, а також поширення результатів проєкту на регіональному рівні.

Проєкт реалізовано за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження" в межах проєкту "EU4USociety" у співпраці з Європейським Союзом.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.