Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Понеділок, 14 лютого 2022, 12:53

Капітальний ремонт у тергромадах фінансуватимуть з обласного бюджету лише в складі цільових програм

Львівщина

Проєкти з капітального ремонту в тергромадах можуть фінансуватися з обласного бюджету тільки в складі відповідних обласних цільових програм.

Про це сьогодні, 14 лютого, повідомив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос під час брифінгу.

Відповідно до змін в законодавстві, при формуванні бюджету можуть розглядатися тільки програми капітального будівництва, а капітальний ремонт включати в них вже не можна.

Тепер видатки на капітальний ремонт формуються в складі кошторисних видатків бюджетних установ. Натомість якщо необхідно проводити капітальний ремонт на території територіальних громад, то такі видатки вже не можуть проводитися коштом обласного бюджету, а можуть проводитись тільки в складі відповідних обласних цільових програм.

"Вкінці минулого року були внесені зміни в бюджетне законодавство і відповідно відмінено п. 5 ст. 71 Бюджетного кодексу в частині переліку об'єктів інвестиційної діяльності, які повинні затверджуватись на сесії обласної ради в складі програми капітального будівництва. Натомість у 76 статтю Бюджетного кодексу внесено доповнення, що при формуванні бюджету можуть розглядатися тільки проєкти з інвестиційної діяльності, так звані програми капітального будівництва. Туди вже не можна включати капітальний ремонт, що було декілька років підряд раніше.

Що це означає? Що капітальний ремонт формується в складі кошторисних видатків бюджетних установ. Якщо необхідно проводити капітальний ремонт за межами обласного бюджету, тобто на території територіальних громад, такі видатки вже не можуть проводитися за рахунок обласного бюджету, вони можуть проводитись тільки в складі відповідних обласних цільових програм. Серед таких обласних цільових програм є програма регіонального розвитку, так звані мікропроєкти, де можуть передбачатися видатки, але в складі обласної програми" − повідомив Іван Нос.

Додамо, джерелом наповнення бюджету розвитку обласного бюджету є надходження коштів від продажу майна, надходження коштів від повернення позик з відповідних місцевих бюджетів, а також передача коштів загального та спеціального фонду.

Нагадаємо, на Львівщині запрацював вебпортал "Інвестиційні ресурси Львівщини", на якому громади  презентуватимуть свій інвестиційний потенціал для інвесторів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.