Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт, Степан Куйбіда

Четвер, 27 січня 2022, 15:51

Вебпортал «Інвестиційні ресурси Львівщини» запрацював на Львівщині

Володимир Квурт, Степан Куйбіда

Сьогодні у Львові Львівська облрада спільно з Львівською ОДА представили вебпортал «Інвестиційні ресурси Львівщини», на якому громади  презентуватимуть свій інвестиційний потенціал для інвесторів.  

Портал знаходиться за адресою investhub.lviv.ua.

В основі порталу покладена інтерактивна мапа, на якій присутні декілька шарів інформації:

●      адміністративно-територіальний устрій;

●      ділянки “браунфілд” або вільні виробничі площі;

●      ділянки “грінфілд” або вільні земельні ділянки;

●      інвестиційні проекти;

●      карта ґрунтів Львівської області;

●      публічна кадастрова карта України.

Про це повідомила Львівська ОДА.

Користувачі мапи, а саме — громади, отримають можливості:  

«повний набір функцій: навігація по карті, редагування даних, оперування векторними шарами мапи, просторовий аналіз, адресний пошук;

● для роботи користувачу не потрібні спеціалізоване програмне забезпечення та кваліфікація картографа, достатньо наявності веб браузера та підключення до мережі Інтернет;

● простота пошуку, швидке оновлення та редагування бази даних, в тому числі зі смартфона;

● постійна готовність ресурсу до роботи;

● захист інформації від спотворення та несанкціонованого доступу;

● описи інвестиційних об’єктів, ділянок та пропозицій можуть бути доповнені фотографіями, схемами, діаграмами тощо», — зазначено у повідомленні.

Голова бюджетної комісії Львівської обласної ради Володимир Квурт на презентації наголосив, що попри війну з Росією та пандемію, одним з основних завдань, яке сьогодні стоїть перед керівництвом Львівської області, є розвиток економіки.

"Ми можемо говорити багато про високі соціальні стандарти, про успішний розвиток, але якщо у нас не будуть розвиватися підприємства  та використовуватись нові технології, об'єктивно говорити про лідерство в Україні чи в регіоні буде складно. Саме в розумінні цих процесів і постав спільний проєкт між Львівською обласною радою та Львівською обласною держадміністрацією", — сказав він.  

Представники обласної влади сподіваються, що цей проєкт стане досить хорошою економічною основою Львівщини взагалі. Так, директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда поділився, що сьогодні об'єднані територіальні громади стали доволі сильним ресурсом, який теж може бути цікавим бізнесу. Декілька років роботи в напрямку інвестицій продемонстрували, що існує інформаційний дисбаланс, тому перш за все її потрібно системазувати інформацію, щоб продемонструвати усі переваги Львівщини.

Більш детально про вебпортал «Інвестиційні ресурси Львівщини» розказано в інтерв'ю Володимира Квурта. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.