Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

Середа, 23 лютого 2022, 15:45

Посадовець міграційної служби Львівщини вимагав 12 тисяч доларів за паспорт

затримання

Посадовця міграційної служби Львівської області затримали на хабарі розміром 12 000 доларів за виготовлення паспорта громадянина України іноземцеві.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Посадовця Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області викрили на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як встановили правоохоронці, посадовець організував схему систематичного одержання неправомірної вигоди за виготовлення іноземцям паспортів громадян України, в тому числі для виїзду за кордон. Завдяки цьому фактично відбувалась легалізація особи на території держави, без законних на те підстав.

Фігурант забезпечував видачу іноземцям дійсного паспорту на ім’я сторонньої особи з фотографією замовника. Вартість "послуги" становила 12 000 доларів США.

Посадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України після передачі частини неправомірної вигоди у розмірі 2 000 доларів США.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. Встановлюється коло усіх причетних до злочину осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.