Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

Середа, 10 серпня 2022, 16:13

На Львівщині відкрили 15 кримінальних проваджень за виправдовування дій РФ проти України

Прокуратура Львівської області

У області проти 15 осіб відкрили кримінальні провадження за пропаганду та виправдовування війни.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

З 24 лютого, з початку повномасштабного вторгнення РФ, в області було розпочато 15 кримінальних проваджень за фактами пропаганди та виправдовування війни.

Як наголосили у прокуратурі, 5 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину,щодо 4 осіб – справи скеровано до суду. З них, 3 особам уже винесено вироки.

"До 3-ьох років позбавлення волі засуджено уродженця Донецької області, який на своїй сторінці у Вконтакте (соцмережа є забороненою згідно указу Президента України) визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, а також вчинив глорифікацію осіб, які здійснювали її.

Також, за те що на своїй сторінці у Facebook публікувала матеріали, у яких виправдовувала та заперечувала збройну агресію рф проти України, та представляла її як внутрішній громадянський конфлікт, засуджена до 1 року позбавлення волі уродженка Івано-Франківська" – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.